A gyorsforgalmi út és az autópálya körgyűrűjének végleges építési áráért mindig a jelenlegi kormány a felelős. Tehát a jelenlegi kormány feladata, hogy alaposan átértékeljék a négy konzorcium által kidolgozott kínálatot. 

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője számára nem meglepő, hogy a D4-es autópálya pozsonyi körgyűrűjét és az R7-es gyorsforgalmi út Dunaszerdahelyi szakaszát sokkal olcsóbban is ki lehetett volna építeni, mint ahogy azt feltételezték.

„Bebizonyosodott az októberben tett kijelentésem, miszerint az állami szakértői vélemény által kiszámított költségek csak ritkán egyeznek meg a valós végleges árral, ugyanis azt csak a konkrét pályázók tudják a legjobban kiszámítani“- mondta Érsek Árpád.

Érsek figyelmeztetett, hogy a jelenlegi kínálatok alapos elemzése után, nem kell, hogy a legolcsóbb ajánlat legyen a legmegfelelőbb is egyben.

„Ebben az esetben nem érvényes, hogy a legkedvezőbb árral rendelkező kínálat a legkedvezőbb ajánlat az állam számára. A D4 és az R7 projekteket biztos, hogy annak a konzorciumnak kellene elnyerniük, amelyek a legjobb specifikációval és követelésekkel rendelkeznek az utak kiépítéséhez. A meghatározó tényezőnek a kiépítés ideje és a végleges ár kellene, hogy legyen“- magyarázta Érsek.  

A Híd parlamenti képviselője hozzátette, hogy a kormány érdekének az építkezés mielőbbi realizációnak kell lennie. „Ez Dél-Szlovákia polgárainak fontos, mivel naponta járják az említett útvonalat, és elmondásuk szerint már nem szabadna elhalasztani  az út kiépítését.“

Szerző: Érsek árpád  2015.12.09. 20:02